Afbeelding
Foto:

Ondernemers helpen de Almelose samenleving

ALMELO - Vrijwilligersorganisaties zijn het levensbloed van een vitale samenleving. Een gegeven wat ook in Almelo niet te ontkennen is. Ze organiseren allerlei leuke activiteiten waar wij allemaal van genieten. Maar soms hebben organisaties zélf ook wel eens een helpende hand nodig. Ondernemers kunnen dan vaak goed hun kennis, expertise en middelen gebruiken om hen te helpen. Dit is het concept achter de Slingerbeurs.

Bij veel ondernemers en organisaties zal de jaarlijkse Slingerbeurs niet onbekend zijn. Deze wordt jaarlijks gehouden bij het ROC. Helaas kon de beurs afgelopen jaar niet doorgaan door de coronacrisis en ook dit jaar zit een fysieke editie er niet in.

Digitale matches
De organisatie is daarom afgelopen jaar al begonnen om matches digitaal te leggen. Zo kunnen organisaties via www.slingerbeursalmelo.nl een hulpaanvraag indienen. Ondernemers die dan willen helpen kunnen hierop reageren. Ook via Facebook worden inmiddels de nodige matches gelegd en hulpvragen de wereld ingestuurd.

Expertise delen
Het concept van de fysieke en digitale beurzen is eigenlijk heel simpel. Vaak hebben organisaties een grote ambitie om iets te realiseren. Maar als vrijwilligersorganisatie heb je lang niet altijd de benodigde kennis in huis, laat staan middelen om dit te realiseren. Bij de beurzen en online worden dan hulpvragen gekoppeld aan ondernemers die willen helpen. Bijvoorbeeld: een vrijwilligersorganisatie die een nieuwe website nodig heeft, kan gekoppeld worden aan een ICT-bedrijf. Voor ondernemers is het een manier om iets terug te doen voor de gemeenschap.

Hard nodig
De organisatie is blij dat de digitale vorm van deze Slingerbeurs goed aanslaat. Inmiddels zijn er al zo'n dertig stichtingen en verenigingen die hulpvragen indienden én al zo'n dertig bedrijven die graag 'handen, middelen of materialen' beschikbaar willen stellen. Dit is helaas ook hard nodig; veel organisaties staan door de coronacrisis onder druk waardoor ambities nog lastiger te realiseren zijn. Wilt u als ondernemer ook graag de Almelose gemeenschap helpen? Kijk dan op www.slingerbeursalmelo.nl