Afbeelding
Foto:

Twents Buutfestival zaterdag 30 oktober

TWENTE - Heel spijtig, maar niet aan te ontkomen; het coronavirus gooit nogmaals roet in het eten voor de planning van het achtste Twents Buutfestival. Beperkende maatregelen van overheidswege en een langere sluiting van het theater hebben het organiserende Muziektheaterbureau Mélange doen besluiten het festival definitief uit te stellen tot zaterdag 30 oktober 2021, uiteraard in Stadstheater de Bond te Oldenzaal.

Deze datum is overigens het al jaren vertrouwde tijdstip voor een avond vol humor, muziek en ander vermaak. Een en ander heeft tot gevolg dat hoogstwaarschijnlijk de volle zaalcapaciteit benut kan worden. Daarom zijn er vanaf 1 februari zowel zaalkaarten als streamingskaarten te bestellen via www.stadstheaterdebond.nl. Allen die reeds een zaalkaart, of streamingskaart hebben aangeschaft blijven verzekerd van een plaatsbewijs of QR-code. Het theater zal schriftelijk een en ander toelichten.


Mooi programma
Er valt weer een boel te genieten van de zeven Buutreedners die hun medewerking al hadden toegezegd, te weten: ProatPaul (Paul Wiefferink), Zorgheld (Jan Riesewijk), Willem Pieterse (Daniël Schmitz), Rinus Rust (Marcel Diepenmaat), Koop Stroop (Koop Drost), Leen van der Veen (Vincent Nijhof), Glielap Gait (Guido Tijman). En dat alles waarschijnlijk weer ouderwets voor een volle, uitverkochte zaal. Natuurlijk wordt het publiek verder weer aangenaam beziggehouden door oons Hemman, Chris en zijn Buutboys en de Harmoniebloazers. De avond wordt gepresenteerd door Jeroen Bekke oet Albargen. Verder zijn er prachtige prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door regionale ondernemers, zoals Jumbo Kuipers, Douglas, Outlethal Twente, Gall & Gall, Zand mode, Multimate, Viba en een prachtige prijs voor de winnaar van de publieksprijs, beschikbaar gesteld door de Restaurant Bloemenbeek uit de Lutte. Voor die publieksprijs mag het zaalpubliek en het thuispubliek uiteraard ook dan weer meestemmen.


Veel steun
Gelukkig prijst de organisatie zich met de steun van de gemeente Oldenzaal, de Provincie Overijssel, hoofdsponsor Rabobank Twente Oost en alle andere sponsoren. Hun steun is in deze coronatijd van extra waarde! Meer informatie via www.melange.nu Alman hef ne spuit met völ kolder nödig. Dee köj halen as extra vaccinatie op 30 oktober!