Afbeelding
Foto:

Een laatste verrassing van SOWECO voor De Klup

ALMELO - Het personeel van (voorheen) SOWECO bezorgde De Klup Twente donderdag 14 januari een geweldige verrassing. Directeur Jan Anema kreeg uit handen van Sylvia Busscher, Bart Konijnendijk, Karin Kuipers, Marianne Botter en teamleider Ina de Roo een enorme cheque ter waarde van 3.274 euro. Dat bedrag zat nog 'in de pot' van de personeelsloterij Samen voor een ander.

De Klup gaat de schenking gebruiken voor een vurig gewenste update van gamecentrum FUN-IE-FIT. SOWECO NV begon al in de jaren '90 met een personeelsloterij. Iedereen die dat wilde, speelde mee voor 1 euro per maand. Iedere maand werden een hoofdprijs uitgekeerd en leuke cadeaus voor andere winnaars. Het geld dat overbleef, ging in een spaarpot. Eén keer per jaar schonk SOWECO dat geld aan een goed doel, dat door het personeel was voorgedragen.


Mooie doelen
Talloze instellingen en instanties profiteerden in de loop der jaren van de SOWECO-personeelsloterij. Heel lang ging het geld naar projecten in het buitenland. In Denizli, Turkije, bijvoorbeeld is flink geholpen met het opbouwen en inrichten van een tehuis voor mensen met een beperking en ook in Roemenië en Hongarije werden mooie bedragen geïnvesteerd in projecten voor mensen met een beperking. Na verloop van tijd werd de focus van de personeelsloterij verlegd naar de regio en koos het personeel in een heel zorgvuldig selectieproces voor allerlei verschillende goede doelen. Er ging onder meer geld naar Kans voor een kind, naar de wensambulance en naar de Gravenruiters. De Klup Twente kreeg zelfs twee keer het geld van de personeelsloterij. Eén keer een flinke donatie voor de bouw van het gamecentrum FUN-IE-FIT en vorig jaar, tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van SOWECO, kreeg De Klup geld voor de verbouwing van het Meester Siebelinkhuis. Daarom was de verrassing ook heel groot, dat er nog een keer een groot bedrag van het SOWECO-personeel voor De Klup Twente kwam. Temeer SOWECO op 1 januari is opgeheven en al het personeel in dienst is gekomen van de gemeente waar ze wonen. Maar juist vanwege de opheffing van SOWECO was in december de spaarpot helemaal leeggeschud en besloten om De Klup Twente nog een allerlaatste keer te verrassen.


Erg blij
Directeur Jan Anema van De Klup Twente mocht de cheque - coronaproof in de buitenlucht - in ontvangst nemen. Hij was er ontzettend blij mee, omdat De Klup Twente door de coronapandemie hele lastige jaren doormaakt. De kosten voor De Klup stijgen door alle maatregelen die genomen moeten worden en nieuwe corona-activiteiten die ontwikkeld zijn, maar de inkomsten dalen. Bovendien is een groot benefietfeest voor De Klup Twente dat in juni 2020 zou worden gehouden, niet doorgegaan. Door de schenking van het SOWECO personeel kan De Klup dan toch één grote wens in vervulling laten gaan: vernieuwing van de apparatuur in het populaire gamecentrum FUN-IE-FIT. Daar moeten alle 10 jaar oude spelcomputers worden vervangen door nieuwe, snellere exemplaren en De Klup wil ook dolgraag de nieuwe Playstation 5 en X Box aanschaffen.