Afbeelding
Foto:

Zone.college Almelo informeert leerlingen met online open dag

ALMELO - Het Zone.college Almelo organiseert dit jaar de open dagen op een alternatieve manier. Niet fysiek, maar online. Toekomstige leerlingen, studenten en anderen kunnen vanuit huis kennismaken met het groene onderwijs en de locatie.

Woensdag werd de eerste open dag gehouden voor het VMBO Groen. Dit is er voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn met dieren, planten, voeding of techniek. Voor leerlingen met havo-advies is er Het Groene Lyceum. Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, maar ook graag leren in de praktijk en geïnteresseerd zijn in de groene omgeving. Leerlingen die de opleiding met goed gevolg afronden, ontvangen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4, waarmee ze kunnen doorstromen naar het hbo.


Groene MBO
Vrijdag 29 januari is de online open dag voor aankomende mbo-studenten. Bezoekers maken kennis met het groene mbo-onderwijs, de (internationale) projecten en de beroepsmogelijkheden. Met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid biedt de groene sector veel nieuwe banen. De praktijk speelt dan ook in alle opleidingen een belangrijke rol. De online open dag MBO is op vrijdag 29 januari van 15.00 tot 21.00 uur. Op 29 januari tussen 18.00 en 21.00 uur kan er ook een online afspraak worden gemaakt met de opleidingsadviseurs van het volwassenenonderwijs. Kijk voor meer informatie over de opleidingen ook op: www.zonecollege.nl