Afbeelding
Foto:

Kaartje als hart onder de riem

ALMELO - De lockdown is verlengd en we hebben elkaar nodig om deze tijd door te komen. Stichting Present Almelo wil, samen met alle inwoners van Almelo liefde uitdelen in Almelo aan mensen die het nu vanwege de lockdown en coronamaatregelen extra moeilijk hebben. Zij doen dit met een kaartenactie.

Iedereen kan meedoen met deze Harten Kaartenactie. Een geschreven (of zelf geknutselde kaart) kunt u inleveren bij één van de verzamelpunten. Dit mag in de brievenbus bij het kantoor van Stichting Present Almelo, Hedemanplein 3 (Sluitersveld). Kaarten mag men ook op de post doen naar het adres van Present Almelo. Inleveren kan verder bij de Coop, vestiging Corridor 5 (Centrum); Albert Heijn, De Gors 27 (Windmolenbroek) en er komen waarschijnlijk nog 2 andere inleveradressen bij, waaronder één in Bornerbroek. Kijk op www.presesentalmelo.nl/kaartenactie voor actuele informatie.


Leuke kaart
Stichting Present zorgt ervoor dat op Valentijnsdag de kaarten worden bezorgd bij stadsgenoten die wonen in een woongroep of instelling. Voor deze mensen is de lockdown een erg moeilijke tijd. Een kaartje, maar vooral de persoonlijke woorden en bemoedigingen kan iemands dag weer helemaal goedmaken. Denk bijvoorbeeld aan jongens en meisjes met een geestelijke of lichamelijke beperking, ouderen in verzorgingshuizen, maar ook de dak- en thuislozen die worden opgevangen bij Humanitas, vluchtelingen op het AZC of gezinnen die begeleid wonen in woongroepen van bijvoorbeeld Ambiq. Present heeft een groot breed maatschappelijk netwerk, dus hoe meer kaarten hoe meer mensen bemoedigd kunnen worden met een hartenwens. Voor mensen die niet weten wat ze moeten schrijven heeft Present Almelo ook schrijftips vermeld op www.presentalmelo.nl/kaartenactie

Bezorgers welkom!
Present Almelo regelt de bezorging van kaarten samen met vrijwilligers. Mensen kunnen zich dus ook aanmelden bij Present om mee te helpen met het rondbrengen van de kaarten. Aanmelden hiervoor: vóór 2 februari aan via www.presentalmelo.nl/kaartenactie. Present Almelo organiseert dan ook voor de bezorger per locatie een leuk aanbiedmomentje. Uiteraard gebeurt dit op een veilige manier.