Afbeelding
Foto:

Bibliotheek blijft dicht tot 9 februari, maar niet helemaal

WIERDEN - Nu de lockdown is verlengd tot 9 februari moet ook de bibliotheek langer gesloten blijven. Althans het gebouw blijft gesloten. Leden kunnen nog steeds lezen, kijken of luisteren.

Zo biedt de bibliotheek de mogelijkheid om boeken te reserven en af te halen. Gereserveerde boeken afhalen gaat als volgt. Ga naar www.bibliotheekwierden.nl, klik op ‘Zoek in Collectie’ en kies boeken, dvd’s of tijdschriften die je graag wilt reserveren. Je moet dan inloggen via je account bij de bibliotheek. Zodra jouw reserveringen beschikbaar zijn, krijg je bericht via de mail en liggen ze klaar om afgehaald te worden. In Wierden van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. In Enter op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Heb je nog geen account, bel of mail dan. De medewerkers van de bibliotheek helpen je graag verder op weg: tel. 0546 – 572784 of info@bibliotheekwierden.nl


Bibliotheek-aan-Huis
Wie de Bibliotheek niet kan bezoeken vanwege lichamelijke gesteldheid, ouderdom of corona-quarantaine kan gebruik maken van de Bibliotheek-aan-Huis service. Geef aan de bibliotheek door wat je het liefst leest en wat je interessegebieden zijn. Een vrijwilliger zoekt de boeken, tijdschriften of materialen voor je op en zorgt ervoor dat ze bij je thuis worden gebracht. Bel of mail naar: 0546 – 572784 of info@bibliotheekwierden.nl


Digitale collectie
Leden van de bieb kunnen ook gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar www.onlinebibliotheek.nl/e-books.html en kies uit het ruime aanbod!


Lid worden
Al deze diensten zijn beschikbaar voor leden van de bibliotheek. Wie nog geen bibliotheekpas heeft, kan online lid worden via www.bibliotheekwierden.nl/lid-worden. Dan heb je meteen toegang tot alle e-books en luisterboeken. Tot en met 18 jaar is een bibliotheekabonnement gratis. Daarna kost een jaarabonnement nog geen 4 euro per maand!


CoderDojo
Ook de website www.coderdojowierden.nl is gewoon open. Daarop kunnen kinderen en jongeren (tot 18 jaar) die willen leren programmeren gratis allerlei oefeningen en spellen doen. Zo gauw de bieb weer open is, starten de CoderDojo-workshops ook weer. De eerste staat gepland op zaterdag 13 februari van 13.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Wierden. Er moet wel van tevoren aangemeld worden via contact@coderdojo-wierden.nl, want er kunnen maar een beperkt aantal jongeren meedoen.