Afbeelding
Foto:

Extra geld voor onder meer digitalisering

OVERIJSSEL - De provincie Overijssel wil twee coronamaatregelen verlengen die in het afgelopen jaar succesvol bleken. Het gaat om de regeling Digitalisering MKB, culturele en maatschappelijke organisaties en om de regeling Vitale en Gezonde samenleving. Beide regelingen hebben tot doel om de economie en de samenleving te laten herstellen uit de coronacrisis, en om noodzakelijke toekomstgerichte verbeteringen door te voeren in de bedrijfsvoering.

Door de coronacrisis gaan ondernemers of bijvoorbeeld culturele festivals op zoek naar andere manieren om contact te maken het klanten of publiek. Denk aan webshops, digitale reserveringssystemen in de recreatiesector of livestreams van muziekfestivals. De provincie wil deze ondernemers en organisaties helpen om deze digitalisering versneld door te voeren. Op korte termijn geeft het ondernemers en organisatoren de kans om tijdens de crisis en lockdown toch inkomsten te genereren. Op de lange termijn draagt de regeling bij aan een slimme en sterkere regionale economie.


Vitaal en gezond
De provincie wil daarnaast een impuls geven aan de sociale samenhang in de samenleving. Initiatieven op gebied van sport, cultuur en welzijn kunnen tegenwicht bieden aan de sociale gevolgen van de crisis. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van ontmoetingsplekken die zijn aangepast op de anderhalve meter samenleving, het gezamenlijke inrichten van de openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke-, culturele- of sportactiviteiten. Uiteraard passend binnen de landelijke coronarichtlijnen.


Herstel en transitie
De regelingen maken deel uit van een brede herstel- en transitieaanpak die de provincie afgelopen najaar heeft gelanceerd. In totaal wordt 135 miljoen euro geïnvesteerd om de Overijsselse economie en samenleving te laten herstellen van de crisis. Tegelijkertijd wordt gebouwd aan een sterke en slimme regionale economie die klaar is voor de toekomst. Innovatie, digitalisering en verduurzaming zijn daarin de sleutelwoorden.