Afbeelding
Foto: Nissan

De Nissan Leaf bestaat 10 jaar en de ontwikkeling gaat door

De Nissan Leaf had 10 jaar geleden de primeur. Het was de eerste volledig elektrische auto die in massa geproduceerd werd. Volgens Nissan is daarmee 2,5 miljoen ton CO2-uitstoot voorkomen en 16 miljard schone kilometers gereden.

In de afgelopen tien jaar is de ontwikkeling op het gebied van elektrisch rijden gewoon doorgegaan. Zo heeft de Leaf meer batterijcapaciteit dan tien jaar geleden, is nog efficiƫnter en ook de prestaties zijn sterk verbeterd. Door de ontwikkeling van de LEAF NISMO RC is een versnelling van 0 tot 100 km/u in slechts 6,9 seconden mogelijk. De Nissan Leaf is er al vanaf 29.990,- euro of als private lease vanaf 359,- per maand.


Meer modellen
Dat Nissan verder gaat met de ontwikkeling van elektrische voertuigen blijkt ook wel uit de presentatie van de volledig elektrische crossover-coupƩ Ariya in juli dit jaar. De planning is dat vanaf de zomer van 2021 de elektrische Ariya ook te zien is in het straatbeeld. De Ariya heeft een spannend lijnenspel en oogt wat futuristisch. Er kan gekozen worden uit een uitvoering met 63 kWh of 87 kWh batterij en er is de keuze uit twee- of vierwielaandrijving. Afhankelijk van uw keuze is het rijbereik tot 500 km.


Ontdekken
Voor meer informatie over de Nissan Leaf bent u bij de Nissan-dealers aan het juiste adres. Verkoop gaat online verder! Voor onderhoud kunt u gewoon bij dealers terecht.