Afbeelding
Foto: Opel

Opel komt met nog meer elektrische modellen in 2021

Nu heeft Opel al de keuze uit vier elektrische modellen: Corsa-e, Vivaro-e Combi, Zafira-e Life en Mokka-e. De Mokka-E wordt overigens vanaf 2021 pas geleverd. Wie gaat voor de tussenweg kiest de Grandland X Hybrid.

In 2021 wordt de keuze in volledig elektrische modelvarianten nog groter. Er komt een Opel Astra, Combo-e Cargo, Combo-e Life en Movano-e bij. Zowel het gamma personenwagens als bedrijfswagens wordt dus uitgebreid met elektrische varianten.


Investeren in batterijen
Opel is met andere partijen, Groupe PSA en Total, een joint venture gestart. Het doel is om gezamenlijk hoogwaardige batterijen voor de auto-industrie te ontwikkelen en produceren. Aan de ontwikkeling wordt nu al hard gewerkt in het R&D-centrum.


Corsa-e
De Opel Corsa-e is op dit moment de uitblinker wat betreft de prestaties en actieradius. Zo kan er tot 337 km (WLPT) afgelegd worden op een volgeladen batterij. Verder heeft de Corsa-e een krachtige motor van 136 pk en daarmee kunt u vanuit stilstand een snelheid van 100 km/u bereiken in 8,1 seconden. Met een 100 kW snellader is binnen 30 minuten de batterij van 50 kWh tot 80 procent opgeladen. Prijzen van de Corsa-e beginnen bij 30.999,- euro.


Mokka-e
De elektrische Mokka wordt uitgerust met een elektromotor met een vermogen van 136 pk en een 50 kWh-batterij, die bij alle uitvoeringen geschikt is voor snelladen. De motor en batterij geven de Mokka-e een actieradius van 322 km. Rijstijl heeft natuurlijk wel invloed op het bereik en dat heeft men deels zelf in de hand. Er kan gekozen worden uit drie rijmodi, Normal, Eco en Sport. Eco is zoals de naam al doet vermoeden de meest zuinige en Sport de minst zuinige. De Opel Mokka-e is verkrijgbaar vanaf 34.399,- euro.


Toekomstige modellen
Met de introductie van de elektrische modellen in 2021 houdt het voor Opel nog niet op. Opel heeft zich als doel gesteld om eind 2024 van elk model of een elektrische variant of een hybride variant op de markt te brengen. Natuurlijk wordt ook gekeken naar het omlaag brengen van de uitstoot van de varianten met een verbrandingsmotor.