Afbeelding
Foto: Frithjof Ohm INCL. Pretzsch

Meer dan 95.000 elektrische Renaults verkocht

In de periode van januari tot eind november werden 95.985 elektrische voertuigen van het automerk Renault verkocht. Daarmee is Renault de koploper in de markt.

Inmiddels zijn vijf modellen van Renault als elektrische uitvoering leverbaar: de Twizy, Twingo Electric, ZOE, Kangoo Z.E. en de Master Z.E.. De Renault ZOE is het best verkopende elektrisch model in Europa en de Kangoo Z.E. is dat in de categorie elektrische, lichte bedrijfsvoertuigen.


ZOE
De eerste Renault ZOE kwam in 2013 op de Nederlandse markt, zeven jaar later staat de derde generatie bij de dealer. De ontwikkeling van de ZOE heeft niet stil gestaan. Wanneer de batterij van de Renault ZOE met de motor van 110 pk volledig opgeladen is, is het rijbereik 395 km WLPT. Met de krachtigere motor van 135 pk is een snelheid van 140 km/u geen probleem en accelereren is makkelijker. Tot en met 4 januari is de Renault ZOE al leverbaar vanaf 31.090,- euro, mede door de Renault Subsidie van 2.500,- euro bovenop de overheidssubsidie.


Kangoo Z.E.
De Renault Kangoo Z.E. werd in 2010 gelanceerd en sindsdien zijn er 57.595 exemplaren verkocht in Europa. De Kangoo Z.E. heeft een gemiddeld bereik van zo'n 200 km. Het bereik is vanzelfsprekend wel afhankelijk van onder andere de snelheid.


Nieuwkomer
De Renault Twingo Electric is het nieuwste elektrische model. Het bereik van de Twingo Electric is tot 270 km bij gebruik in de stad. Ook buiten de stad gebruiken? Reken dan op 190 km WLPT. De Renault Twingo Electric is door de wendbaarheid en gebruiksgemak het ideale voertuig voor het stadsverkeer. Profiteer ook van de Renault Subsidie op de Twingo Electric. Door de overheidssubsidie van 4.000,- euro en 1.000,- euro Renault Subsidie is de Twingo Electric al vanaf 19.590,- euro van u!