Afbeelding
Foto:

Renovatie waterzuivering bijna klaar: proces goed verlopen

ALMELO - De renovatie en verbouwing van de rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk is bijna klaar. Er moeten nog enkele afrondende werkzaamheden uitgevoerd worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het Waterschap Vechtstromen is erg blij met het resultaat van deze grote investering. Deze installatie zuivert al het vuile afvalwater uit Almelo-Noord, evenals de kernen Aadorp, Albergen en Harbrinkhoek-Mariaparochie. De installatie voldoet nu weer geheel aan de moderne wensen en eisen. Er werd een nieuw bedrijfsgebouw gerealiseerd met alle duurzame opties die tegenwoordig mogelijk zijn. Compleet met een warmtepompinstallatie en een groen dak. Verder werden op de vrijgekomen plekken op het terrein zonnepanelen geplaatst. Zo kan de installatie voor een deel in de eigen energiebehoefte voorzien. Dit komt bij steeds meer van zulke installaties van het Waterschap Vechtstromen voor.


Rol gemeente
Het Waterschap Vechtstromen werkte voor deze realisatie ook samen met de gemeente Almelo, die weer een eigen rol in dit proces had. Zo werd het aanvoerriool grondig onder handen genomen en ook de Plesmanweg, waar de zuiveringsinstallatie gevestigd is, kreeg een renovatie. Het Waterschap Vechtstromen en de gemeente stemden daarom ook de diverse werkzaamheden op elkaar af. Het Waterschap spreekt van een prettige samenwerking op dit vlak.