Afbeelding
Foto:

Realisatie Herbergier Almelo snel van start

ALMELO - De 45ste Herbergier van Nederland opent de deuren in hartje Almelo. De voormalige Acaciaschool wordt binnenkort omgetoverd tot een warm thuis voor 17 mensen met dementie. De zoektocht is gestart naar een enthousiast stel dat hun zorgdroom wil waarmaken.

De verbouwing van de voormalige Acaciaschool start in de loop van 2021. De klaslokalen worden dan omgetoverd tot een gezellige woonplek voor ouderen met een zorgvraag. De oplevering vindt naar verwachting in 2022 plaats. "Ik ben blij dat dit icoon weer een meerwaarde krijgt in de wijk”, reageerde burgemeester Arjen Gerritsen op de komst van Herbergier Almelo. Herbergier Almelo ligt op steenworp afstand van het centrum en de natuur. Daarmee is het de perfecte uitvalsbasis voor zowel de natuur- als stadsliefhebber en fungeert het als bruisende ontmoetingsplek.


Waardig leven
Het Herbergierconcept is in 2007 ontstaan als rebels tegengeluid op het conservatieve zorgstelsel. Tientallen zorgprofessionals liepen tegen de hoge werkdruk en de bureaucratische zorgcultuur aan. Zij kozen voor anders zorgen en startten een eigen Herbergier. Het zorgondernemerschap biedt hun de mogelijkheid om de zorg voor de bewoner in te richten zoals ze het voor hun eigen ouder zouden willen. Geen onnodig papierwerk en bureaucratische managementlagen, maar zoveel mogelijk tijd en persoonlijke aandacht voor degene waar de zorg om draait: de bewoner. In Almelo gaat de 45ste Herbergier van Nederland in kleinschalige setting een liefdevol thuis bieden aan mensen met dementie. Het leven verloopt zoals in een groot huishouden waar iedereen zijn steentje bijdraagt.


Ondernemers gezocht
De zoektocht naar een bevlogen stel zorgondernemers voor Herbergier Almelo is inmiddels geopend. Er wordt gezocht naar een ondernemend stel levenspartners, waarvan één een ervaren BIG-geregistreerd verpleegkundige is en één van de twee leidinggevende ervaring heeft. De wederhelft is bevlogen met de doelgroep en enthousiast om dit zorgavontuur aan te gaan. Wie interesse heeft in het starten van Herbergier Almelo of benieuwd is naar de mogelijkheden, is van harte welkom tijdens een online informatiebijeenkomst op 29 januari 2021. Kijk op: http://www.dedrienotenboomen.nl/