Afbeelding
Foto:

GGD Twente: eventueel testen buiten je eigen gemeente

ALMELO - De toename van het aantal coronagevallen in Twente zorgt ook bij de GGD Twente-teststraten voor een toegenomen drukte en oplopende wachttijden. De GGD doet daarom een opmerkelijke oproep: laat je eventueel testen buiten je eigen plaats wanneer je daar sneller getest kan worden.

De GGD Twente beschikt nu over acht locaties; in Almelo, Bentelo, Denekamp, Enschede, Goor, Hengelo, Holten en Oldenzaal. Met deze maand de realisatie van een negende testlocatie, de tweede in Enschede. Door het stijgend aantal gevallen en het verruimde testbeleid lopen de wachttijden voor de teststraten weer op. "Veel mensen kiezen een testlocatie dicht bij huis, in plaats van iets verder weg waar je eerder aan de beurt bent", aldus de GGD via Facebook afgelopen weekend. "Daardoor lopen onze locaties in Almelo en Enschede sneller vol. Met een iets langere reistijd kun je je sneller laten testen."


Opmerkelijk
De oproep van de GGD Twente om ook buiten de eigen plaats te laten testen is wat opmerkelijk; het staat namelijk haaks op de eerdere oproepen om juist zo min mogelijk te reizen. Immers, de wens is dat mensen zoveel mogelijk zelfstandig en per auto naar een teststraat komen. Dit leverde in de praktijk al veel onhandigheden op voor mensen zonder eigen auto of die verder van een teststraat afwonen. Immers, met het openbaar vervoer of de fiets naar een testlocatie reizen is ook niet wenselijk. Thuis laten testen is onder specifieke voorwaarden ook mogelijk voor een beperkte groep mensen.


Laten testen
Wie zich wil laten testen kan een afspraak maken via www.coronatest.nl of via 0800-1202.