Afbeelding
Foto:

Huiskamereditie van PopQuizXL via Aavisie

ALMELO - Op woensdag 30 december vindt de vijfde editie van de PopquizXL plaats. In een jaar dat alles anders is, behoort een ‘normale' editie helaas niet tot de mogelijkheden. Daarom wordt de quiz dit jaar uitgezonden via AaVisie. De inschrijving via de website www.popquizxl.nl is nu geopend.

Deelnemende teams kunnen de quiz vanuit hun huiskamer volgen via televisie of internet. Na inschrijving ontvangen zij een link naar de antwoordformulieren, die na iedere ronde digitaal kunnen worden ingestuurd. Natuurlijk gaat de opbrengst van het inschrijfgeld opnieuw in z'n geheel naar een goed doel. Dit jaar is dat de Voedselbank Almelo.


Meezingen
Veel is dit jaar anders, maar de opzet van de quiz blijft in grote lijnen hetzelfde. Net als voorgaande jaren komt opnieuw de gehele historie van de popmuziek voorbij, van Hank Williams tot Billie Eilish, van rock tot hiphop, van metal tot dance, van country tot schlager. En ondanks de gewijzigde omstandigheden blijft het pop-olympische motto van kracht: meezingen is belangrijker dan winnen. De hoop en verwachting is dat dit gezang vanuit talloze Almelose huizen over de stad uitwaaiert.


Laagdrempelig
De PopquizXL is een initiatief waarvan de oorsprong ligt bij de maandelijkse popquiz van Proeflokaal België in Almelo. Enkele deelnemers daaraan staken de koppen bij elkaar om een grote, laagdrempelige popquiz te organiseren, een muzikaal feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid met popmuziek. De eerste twee edities vonden plaats in de Wevershal op het Indiëterrein, de twee jaren daarna werd het evenement georganiseerd in de Almelose binnenstadhoreca.


Praktische informatie
De PopquizXL wordt gehouden op woensdagavond 30 december vanaf 20.00 uur. Teams kunnen zich opgeven via www.popquizxl.nl. Deelname kost 12,50 euro per team. Na inschrijving ontvangen zij een link naar de antwoordformulieren. De PopQuizXL is te volgen via het televisiekanaal Aavisie (voor frequenties, check de website van uw aanbieder) of de website www.aavisie.nl/kijk-live Volg hen voor het laatste nieuws over de quiz op Facebook: https://www.facebook.com/popquizxl