Afbeelding
Foto:

Kerstvieringen St Marcellinusparochie dit jaar online

WIERDEN - Vanwege de Coronamaatregelen worden bij de Kerstvieringen in de St. Marcellinusparochie op 24, 25 en 26 december helaas géén bezoekers in de kerk toegelaten. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om digitaal mee te vieren via het YouTubekanaal “RK- Overijssel zuidwest”.

De onderstaande vieringen worden rechtstreeks uitgezonden. U kunt uiteraard elke viering op elk gewenst moment later terugkijken! Kerstavond 24 december, 17.00 uur speciaal voor gezinnen/kinderen, 19.00 uur Nachtmis met Nederlandse gezangen en bekende kerstliederen en 21.30 uur Nachtmis met Latijnse gezangen en kerstliederen. Eerste Kerstdag 25 december 8.00 uur Dageraadsmis met eigentijdse en bekende kerstliederen en 10.30 uur de Dagmis (met koorleden uit Wierden) met bekende kerstliederen. Tweede Kerstdag: 10.30 uur Eucharistie met bekende Kerstliederen.


Vier mee
Op het genoemde YouTubekanaal zijn ook de teksten van de liederen en lezingen te vinden. Dus u kunt in de huiskamer helemaal meedoen. Voor de teksten van gebeden en liederen zie ook www.vierkerstmis.nl. Al deze vieringen kunnen helaas alleen online meegevierd worden, maar alle kerken van de parochie zijn met Kerstmis wel op gezette tijden open voor een bezoek aan de kerststal, het opsteken van een kaarsje, een moment van bezinning. De kerk van St. Jan de Doper te Wierden is rond de kerstdagen steeds open van 10.00 tot 17.00 uur. Op de website van de parochie www.sintmarcellinus.nl vindt u meer over de openingstijden van uw kerk of het parochieblad. Op zondag 27 december zijn er wel vieringen in de kerken.