Afbeelding
Foto: Picasa

Orgelconcert Sanderman in het teken van Advent en Kerst

ALMELO - In de Doopsgezinde kerk aan de Grotestraat in Almelo vindt op zaterdagmiddag 19 december een concert plaats in de serie “Orgel op zaterdag”. De stadsorganist van Rijssen, Dick Sanderman, speelt een programma met orgelmuziek voor Advent en Kerst.

Het aanvankelijke plan om een uurtje samenzang van advents- en kerstliederen te houden, moest worden losgelaten, nu samenzang in de kerken wordt ontraden. Op het prachtige Heilmann-Courtain-orgel uit 1791 speelt Dick Sanderman muziek van onder andere Bach, Händel en Jan Zwart, maar ook het bekende “Walking in the air” uit de film The Snowman. Op verzoek de Amerikaanse uitgeverij Lorenz maakte Sanderman een uitgave met composities over bekende Christmas Carols: uit die bundel zullen vier composities worden gespeeld als afsluiting van het concert. Dick Sanderman heeft er zin in. “Normaliter geef ik door het jaar heen ettelijke concerten, vooral in de zomermaanden. Door corona werd letterlijk alles gecanceld. Het concert in Almelo is het eerste dat ik geef sinds maart.”


Aanmelden
Het orgelconcert begint om 14.00 uur op zaterdag 19 december. Aanmelden via e-mail is noodzakelijk, en kan op het mailadres orgelopzaterdag@hotmail.com