Afbeelding
Foto: Herman Wanschers

De Klup Twente sluit jubileumjaar af met oliebollenverkoop

ALMELO - Voor De Klup Twente lijkt het erop dat haar volledig in het water gevallen gouden jubileumjaar toch nog een beetje positief wordt afgesloten. Vrijwilligers gaan op 30 en 31 december oliebollen bakken en verkopen. De opbrengst gaat naar activiteiten voor mensen met een beperking. En 2021 begint in ieder geval leuk: De Klup Twente wordt geportretteerd in de actualiteitenrubriek EenVandaag. De uitzending staat gepland voor in de eerste week van het nieuwe jaar.

In januari begon vrijwilligersorganisatie De Klup Twente nog met een feestelijke presentatie van haar jubileumactiviteiten. Met daarin een feestje voor de (ook jarige) Schikredactie, een seminar met professor Scherder, een groot benefietfeest in het Heraclesstadion (aangeboden door Asito en Heracles), een midzomernachtfeest, het grote ontmoetingsfeest in oktober en een vuurwerkfeest tot besluit. Voor ook maar één van de festiviteiten kon plaatsvinden, sloeg de coronapandemie toe en ging de stekker uit het hele programma. Alleen professor Scherders seminar kon worden omgezet in een levendige webinar.

@facehoes
Het jubileumjaar had De Klup Twente niet alleen vrolijke feesten, maar ook de eerste substantiële bijdragen en giften moeten opleveren voor @facehoes. Het plan om de verouderde centrale hal in het Meester Siebelinkhuis te transformeren in een toekomstbestendige ruimte. @facehoes zou zich kunnen aanpassen aan alle verschillende activiteiten die er worden gehouden, maar zou vooral geschikt zijn voor het digitaal vaardig maken van mensen met een beperking. Dat laatste wordt met de dag belangrijker, nu steeds meer gebruikers ten prooi vallen aan cybercriminelen en andere kwaadwillenden. Het grote benefietfeest ging uiteraard niet door, en in plaats van geld inzamelen voor @facehoes moe(s)t De Klup Twente alle zeilen bijzetten. Omdat activiteiten verplicht stil kwamen te liggen, daalden de inkomsten. De uitgaven daarentegen stegen, omdat er veel coronamaatregelen getroffen moesten worden om het Siebelinkhuis geschikt te maken en houden voor activiteiten in kleine kring.

Oliebollenverkoop
Onder het motto ‘alle beetjes helpen’ schieten vrijwilligers van De Klup Twente in de laatste dagen van 2020 te hulp. Ze gaan zoveel mogelijk oliebollen bakken als ze kunnen en verkopen die met een bescheiden winst aan wie maar z’n tanden wil zetten in de lekkernij. De bakkers houden zelfs rekening met mensen die een gluten- of lactose allergie hebben. De oliebollen kunnen op een afgesproken dag afgehaald worden. In het MSH zijn conform de RIVM voorschriften, maatregelen getroffen. Tien oliebollen naturel kosten 5,50 euro en met krenten en rozijnen 6,50 euro. Op donderdag 31 december worden ook gluten- en lactosevrije oliebollen (in beide varianten) gebakken. De oliebollen kunnen op verschillende manieren besteld worden: in de winkel op de website www.deklup.nl (homepage, helemaal bovenin), via de mail jolanda@deklup.nl.

EenVandaag
Het nieuwe jaar begint wel leuk voor de vrijwilligersorganisatie: de actualiteitenrubriek EenVandaag maakte begin december een reportage in het Meester Siebelinkhuis over De Klup Twente. Het item over De Klup Twente past in een reeks over organisaties en instellingen die in 2020 een jubileum vierden – maar waarvan alle festiviteiten niet door konden gaan. De uitzending staat gepland voor de eerste week van januari, NPO1.