Afbeelding
Foto:

Wierdense straten sfeervol: maar is het ook veilig?

WIERDEN - December 2020 moet een tijd van gezelligheid zijn. En wie zijn ogen de kost gaf, zag al vroeg de vele kerstbomen en kerstverlichting verschijnen. Het versieren van de straten is een mooie traditie in de kernen. maar het is wel belangrijk om dit veilig te doen.

Rondom de kerstdagen maar ook evenementen zoals een WK voetbal of de Enterse Dagen worden veel straten in de gemeente uitbundig versierd. Een mooie traditie om samen te doen en iets wat zeker nu letterlijk én figuurlijk wat licht in een donkere tijd brengt. Om het ophangen van kerstverlichting en versiering in de straten veilig te laten verlopen heeft de gemeente uiteraard wel wat spelregels vastgesteld. Zo moet verlichting altijd bevestigd worden met weerbestendige beugels. Ook moet dit hoog genoeg hangen dat een vuilniswagen of brandweerwagen door de straat kan rijden. De minimale doorrijhoogte voor hulpdiensten is 4,2 meter. Verder moeten brandkranen langs de wegen altijd goed bereikbaar blijven. Hangt u verlichting of versiering op? Zorg dan ook dat verkeersborden altijd goed zichtbaar blijven. Misschien ten overvloede: het aftappen van stroom bij een straatlantaarn of elektriciteitskastje mag niet (en is bovendien ook nog eens gevaarlijk...).


Meer weten
Wanneer u meer dan alleen lichtjes op wilt hangen, is het goed om even te kijken op www.wierden.nl/straatversiering voor alle regels.