Afbeelding
Foto:

Ondernemers en gemeente werken aan bedrijvenpark

ALMELO - Een fijne werkomgeving voor werknemers, een positief ondersteunend bedrijfsklimaat én een plek waar klanten en contacten met plezier naar toe komen. Allemaal belangrijke factoren in het succes van een bedrijvenpark. De gemeente en ondernemers op het bedrijvenpark Bornsestraat werken hiervoor graag samen.

Het beheer en onderhoud van het bedrijvenpark hebben de gemeente en bedrijven netjes opgedeeld. De gemeente verzorgt hierbij de basistaken, de bedrijven zelf zorgen voor het extra onderhoud. Hiervoor werkt de Bedrijvenkring weer samen met het re-integratiebedrijf De Fabriek. Dit is een locatie van de Penitentiaire Inrichting Almelo. Gedetineerden in de laatste fase van hun straf, mensen met een taakstraf of mensen met een arbeidsbeperking kunnen zo aan de slag in het onderhoud van het terrein. Een mooie vorm van samenwerking waarbij maatschappelijke betrokkenheid gekoppeld is aan ondernemerschap.

Mooie insteek
De gemeente Almelo is uiteraard erg blij met initiatieven vanuit de samenleving zelf; ondernemers en inwoners kunnen zelf ook veel bereiken. Bovendien kan een gemeente lang niet alles doen naar het niveau dat inwoners en bedrijven graag willen. Wethouder Van Rees vindt de samenwerking met de ondernemers op bedrijvenpark Bornsestraat erg waardevol. "Niet alleen voor de uitstraling van het bedrijvenpark. Ook omdat je zo’n samenwerking alleen aangaat vanuit een gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid en dat leidt vaak tot meer."

Brede ambitie
De bedrijven trekken samen op voor het realiseren van een schoon, veilig en zo duurzaam mogelijk bedrijvenpark. Voorzitter Mark Niemeijer: "Als ondernemers willen we de uitstraling van ons gebied verhogen. De gemeente blijft verantwoordelijk voor de basiswerkzaamheden. Wij tillen het onderhoud op enkele onderdelen naar een hoger niveau, vanuit een meer dagelijks beheer." De Bedrijvenkring heeft een aantal speerpunten benoemd waarop aanvullend onderhoud word gepleegd, van onderhoud van het wandelpad langs de Weezebeek, zwerfvuilinzameling en onkruidbestrijding tot het vegen van goten bij kolken en langs wegen.