Afbeelding
Foto:

Bespaar slim energie met vloerisolatie

TWENTE - De basis van energie besparen is goede woningisolatie. Dit staat of valt met goede vloerisolatie. Goede vloerisolatie is dus een onmisbaar element. De warmte blijft hierdoor binnen en er hoeft minder gestookt te worden. Dit zorgt voor een lagere energierekening. Daarnaast creëert het ook een gezonder en comfortabeler huis. Lees hieronder meer informatie.

Als voorbeeld noemt Ton Willemsen van TONZON het effect op de lengte van het stookseizoen. “Met goede vloerisolatie trekt de kou niet op langs je benen, waardoor je bij een lage binnentemperatuur het toch comfortabel hebt en de periode dat de thermostaat aan moet aanzienlijk korter is. Je hebt geen warmteverlies meer naar beneden. De beleving qua warmte en comfort wordt bepaald door hoe comfortabel het leefklimaat in de woonkamer is. Zonder vloerisolatie kruipt de kou op uit de vloer. En bij koude benen gaat de verwarming aan. Dat zijn elementen die bij de besparing niet worden meegenomen. In die zin is vloerisolatie nog belangrijker dan dakisolatie.”


Duurzame cadeautips
Bij veel woningen kan TONZON Vloerisolatie eenvoudig worden gecombineerd met andere innovaties om het gasverbruik verder terug te dringen. Lang niet alle warmte die we uit het gas halen, komt namelijk terecht op de plek waar we deze willen hebben. De cv-ketel zelf geeft vaak onnodig warmte af, tijdens het transport gaat veel warmte verloren en ook de afgifte gebeurt meestal niet efficiënt. Radiatoren warmen buitenmuren op, terwijl de vloerverwarming een grootdeel van zijn warmte onbenut afgeeft aan de kruipruimte. Ook geïsoleerde cv-buizen stralen nog warmte uit. Dat is te zien met een infraroodcamera. Zelfs met leidingisolatie is de warmtestraling er nog steeds. TONZON heeft voor dit probleem HR-Bandagefolie ontwikkeld die eenvoudig om leidingisolatie gewikkeld kan worden. Daarmee neem je de permanente uitstraling weg en komt het water heter aan dan voorheen.


Radiatorfolie
Radiatoren stralen aan allebei de zijden warmte uit. De buitenmuur absorbeert de stralingswarmte van de achterkant en geleidt deze naar buiten. TONZON HR-Radiatorfolie wordt daarom direct op de achterzijde van de radiator aangebracht en voorkomt de warmtestraling naar de buitenmuur. Op deze manier doet het onzichtbaar zijn werk en kan het worden toegepast in situaties waarin een radiatorfolie op de muur onbespreekbaar is. Voor de cv-ketel heeft TONZON een folie ontwikkeld die met stukjes magneettape op de mantel kan worden geklikt. Bij een onderhoudsbeurt kan deze eenvoudig tijdelijk worden verwijderd indien nodig. Bespaar op deze simpele manieren slim energie. Kijk voor de duurzaamste cadeaus op www.tonzon.nl. Je kan daarnaast iemand ook een cadeaukaart van TONZON geven. Geef hem of haar de kans zelf iets leuks uit te zoeken in onze webshop. Deze cadeaukaart is ook te besteden op de aanschaf van TONZON Vloerisolatie.