Afbeelding
Foto:

Bleeklezing Frank Kazenbroot over zanger Leonard Cohen

ALMELO - Frank Kazenbroot is op zaterdag 12 december gastspreker voor de derde Bleeklezing van dit seizoen in de Stadskerk in Almelo.

Dichter en zanger Leonard Cohen (1934 – 2016) heeft veel liefdesrelaties met vrouwen gehad én deze bezongen. Zingend over liefde gaat het ook vaak over het ingewikkelde van relaties. Het gemis, de eenzaamheid en de scheiding altijd op de loer. Maar ‘liefde’ heeft in zijn werk ook diepere betekenissen gekregen. Spiritueel en mystiek geladen teksten over de liefde zijn hem niet vreemd. Frank Kazenbroot, zijn leven lang al geboeid door Cohen, zal enkele van zijn liederen laten horen, ze toelichten en de spirituele laag erin delen. In 2018 schreef hij het boek: ‘Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen’. Hij is kloosterling in de abdij van Berne geweest en gevangenispastor. Thans is hij werkzaam als geestelijk verzorger in een ziekenhuis.


Kom ook
Deze Bleeklezing zal gehouden worden op zaterdag 12 december. Aanvang is om 16.30 uur. De zaal is open vanaf 16.00 uur. Stadskerk De Bleek is gevestigd aan de Hofstraat 1, 7607 AB Almelo. Toegang kost 7,50 euro, inclusief koffie, thee en een hapje en drankje na afloop. Voor de toegangsprijs ontvangt u een factuur bij binnenkomst met het verzoek binnen een week te betalen. Zij heten u welkom via de hoofdingang van de kerk. Bezoekers dienen zich te houden aan de afstand van 1,5 meter. De lezing vindt plaats in de kerkzaal. Op dit moment mogen zij 30 deelnemers verwelkomen. Daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dat kan bij Pieter van Rijssel, mobiel (06) 57784239. Als de corona-maatregelen versoepeld worden kunt u dit nalezen op de website van de Bleek: www.debleekalmelo.nl