Afbeelding
Foto:

Workshops in bibliotheek

ALMELO - In Bibliotheek Almelo worden er in december nog twee workshops gegeven. In verband met het coronavirus dienen deelnemers zich vooraf aan te melden via 0546 822005 of via de website.

Op donderdag 10 december kunt u deelnemen aan een gratis workshop kennismaken met literaire databanken. Deze zal van 14.00 tot 15.30 uur gehouden worden op de vierde verdieping. De online databanken Literom en de Uittrekselbank bieden een schat aan informatie over boeken en schrijvers. In deze workshop krijgt u uitleg over het gebruik van de databanken en u er is voldoende tijd om zelf op zoek te gaan naar informatie. Leden van de bibliotheek kunnen de databanken ook thuis raadplegen. In de workshop laten ze zien hoe dat werkt.


Donorregistratie
Op woensdag 16 december is de gratis workshop donorregistratie, eveneens van 14.00 tot 15.30 uur op de vierde verdieping. Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven is in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister te staan. U kunt zelf aangeven of u wel of geen donor wilt worden. Dit doet u door uw keuze vast te leggen in het nieuwe Donorregister via www.donorregister.nl. Het is dus belangrijk dat u hier over nadenkt en bewust een keuze maakt. En er over praat met familie en vrienden. U kunt uw keuze altijd weer aanpassen. Hebt u uitleg nodig over hoe u uw keuze invult in het Donorregister? Kom dan naar deze workshop.