Afbeelding
Foto:

Bieb Wierden helpt met digitale vragen

WIERDEN - Digitale vaardigheden zijn steeds belangrijker geworden. Goed om kunnen gaan met internet, een smartphone, tablet en andere digitale middelen is belangrijk om mee te kunnen komen. Wanneer u met vragen zit op dit vlak, kan de bibliotheek helpen.

Elke donderdag kunt u hier van 10.00 tot 11.30 uur terecht met vragen over de digitale wereld. De basiscursus ‘Klik & Tik' is speciaal opgezet voor mensen die willen leren omgaan met de computer. Nieuw is het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) waar u op donderdag terecht kunt met vragen over de websites van de overheid. In de oneven weken is er vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur een ‘Digicafé', waar deelnemers elkaar helpen met vragen over smartphones, tablets, laptops en computers.


Workshops en meer
Daarnaast worden in samenwerking met Seniorweb workshops en cursussen georganiseerd. Daarvoor is men nog wel op zoek naar de wensen. Welke cursus zou u graag willen volgen? Enkele mogelijkheden zijn: Chromebook, veilig werken met internet (over virussen, hacken, phising, spam, privacy), digitaal nalatenschap (hoe zorgt u ervoor dat u na uw dood niet blijft voortleven op internet), Facebook (op een veilige en plezierige manier op Facebook), WhatsApp (op een veilige en plezierige manier Whatsappen), Excel voor beginners of Word voor beginners. De bibliotheek hoort het graag. Staat er niet tussen wat u graag wilt leren? Bel of mail dan met Jenny Bergsma: 0546-572784 j.bergsma@bibliotheekwierden.nl of kom zelf naar de bieb om een briefje in te vullen. Dan proberen zij een workshop of cursus op maat te organiseren.