Stadsmuseum Almelo is open

ALMELO - Het museum met de grootste Barbie-expositie van Nederland ooit is weer te bezichtigen. De Barbie-tentoonstelling Van casual tot glamour is tot nog toe zeer goed bezocht. Sinds de opening op 11 september kwamen uit alle delen van het land meer dan tweeduizend bezoekers naar Almelo speciaal voor Barbie en haar familie- en vriendenkring.

Het is dan ook een unieke gelegenheid om meer dan zeshonderd Barbies van de grootste Barbieverzamelaar te wereld, bij elkaar te kunnen zien. De beroemde pop verschijnt niet alleen in modekledij, maar ook in de outfit van diverse beroepen zoals van dierenarts, brandweervrouw, autocoureur en zwemster. Ook dienden beroemde sterren zoals Marilyn Monroe, Liz Taylor en Shakira als inspiratiebronnen voor de aankleding van de Barbiepop. In de tentoonstelling weerspiegelt de Barbiepop met haar kleding die typerend is voor bepaalde tijdvakken als het ware de maatschappelijke ontwikkeling en de emancipatie van de laatste decennia.


Kom langs
De Barbie-tentoonstelling is nog tot en met 31 januari 2021 te bezichtigen. U bent welkom op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk, telefonisch of via de website. Kijk hiervoor op: www.stadsmuseumalmelo.nl Het Stadsmuseum Almelo is gevestigd aan de Prinsenstraat 13.