Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

De Luisterlijn Borne op zoek naar vrijwilligers in de regio

TWENTE - 24 uur per dag zijn de vrijwilligers van de Luisterlijn bereikbaar. Landelijk, maar ook lokaal, zoals in Borne. Om mensen dag en nacht een luisterend oor te kunnen bieden, zijn er meer vrijwilligers nodig. Regelmatig zijn er trainingen voor nieuwe vrijwilligers in Borne.

Elke dag en nacht voeren de vrijwilligers van de Luisterlijn ruim duizend gesprekken met onbekenden, via 0900-0767, per chat of email. Met mensen die steun nodig hebben bij verdriet, eenzaamheid, zorgen of pijn. "Als vrijwilliger bij de Luisterlijn moet je vooral goed kunnen luisteren, zonder te oordelen”, legt een vrijwilliger uit. "De onderwerpen van de gesprekken en redenen dat mensen contact opnemen zijn uiteenlopend. Soms belt iemand om gewoon even een praatje te maken. Maar andere mensen willen je spreken omdat ze iets emotioneels kwijt willen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om er voor een ander te kunnen zijn.” De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder in Borne, voeren zo'n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 300.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail.


Training
De aspirant-vrijwilliger wordt goed voorbereid op het werk door het volgen van deze training. Daarin worden gespreks- en luistervaardigheden geoefend en komen verschillende thema 's aan bod. Ook in Borne zijn er regelmatig nieuwe trainingen. Naast het werken op locatie is ook werken vanuit huis uiteraard bespreekbaar. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk.