Afbeelding
Foto:

Ginny Warnaar krijgt marsepeinen harten

ALMELO - Ginny Warnaar uit Almelo is de enige bezoeker van de expositie 'Almelo 75 jaar vrij' die het juiste aantal harten telde dat kunstenaar Randy van Lingen in zijn 'Love Gun' had verstopt. Warnaar, die verbonden is aan fysiotherapiepraktijk De Graven Esch, telde 68 harten en kreeg woensdag 4 november van het Stadsmuseum vier marsepeinen harten, twee entreekaarten en van de kunstenaar een metalen roos met hartjes.

De Love Gun is een metalen mitrailleur vol harten en hartjes, en symboliseert daarmee zowel liefde als agressie. Het wapen maakte deel uit van de expositie over de bevrijding van Almelo die in de zomer in het Stadsmuseum Almelo te zien was. Directeur Sigrid Ivo ontving Warnaar in de werkplaats van de kunstenaar. Warnaar heeft de harten een paar keer moeten tellen. Ze is helemaal weg van het kunstwerk juist omdat het benadrukt dat je met liefde de kans op oorlog verkleint. Ze vindt het jammer als het Stadsmuseum vanwege de bezuiniging zou moeten sluiten, omdat het enige museum in Almelo belangrijk is voor bezoek door scholen en om kinderen kennis te laten maken met geschiedenis.


Barbie-expositie
Op dit moment heeft het Stadsmuseum naast de vaste expositie over onder meer Almelo’s textielverleden een tentoonstelling over Barbie, die intussen al door bijna tweeduizend mensen bezocht is. De historie van deze in 1959 'geboren' pop komt aan bod, plus een overzicht van de mode-ontwikkeling door de jaren heen. De expositie loopt tot en met 31 januari 2021. Kijk op www.stadsmuseumalmelo.nl. U bent dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur welkom, zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In verband met de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus is het Stadsmuseum tot en met 18 november tijdelijk gesloten. Vanaf 19 november bent u weer van harte welkom. Stadsmuseum Almelo is gevestigd aan de Prinsenstraat 13, 7607 JC Almelo.