Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Profiteer van geld-terug-actie voor duurzame investering

ALMELO - Sinds de start van de campagne "Poen voor Groen" in september hebben al ruim 1.500 huishoudens in zeven Twentse gemeenten € 50,- teruggekregen op hun bankrekening. Onder andere Borne, Hengelo en Almelo doen mee. Inwoners van de gemeente Almelo kunnen nog altijd hun slag slaan.

De actie van Duurzaam Thuis Twente biedt een tegemoetkoming voor de aanschaf van producten die energie én geld besparen. Wanneer je bijvoorbeeld alle naden en kieren van een gemiddelde hoekwoning dichtmaakt, scheelt dat zo’n 70 m3 gas per jaar. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van € 60,- (gasprijs 81,4 cent per m3, prijspeil 2020). En als de thermostaat dan ook nog een graadje lager kan (omdat het huis warmer aan voelt), dan bespaar je nog eens zo'n € 110,- per jaar. Marie uit Borne vertelt hoe ze van de actie heeft geprofiteerd: "Nadat mijn man overleed in 2009, was ons huis te groot voor mij alleen en ben ik kleiner gaan wonen. Ik ben erg blij met het appartement dat ik destijds gekocht heb, want het is op loopafstand van het centrum. Het nadeel is dat ik in de winter behoorlijk moet stoken en daardoor een hoge energierekening heb. Niet vreemd ook bij een appartement dat stamt uit 1965. Ik ben zelf niet zo'n klusser, maar kleine klusjes die lukken me nog wel. Toen ik via mijn buurvrouw hoorde over ''Poen voor Groen'' ben ik meteen naar de winkel gegaan. Ik heb tochtstrips en radiatorfolie aangeschaft en mijn kassabon gedeclareerd via poenvoorgroen.nl. Binnen 4 weken had ik het geld alweer op mijn rekening staan. En ondertussen is het mij gelukt om een aantal ramen en deuren te voorzien van tochtstrips. Gelukkig heeft mijn zoon me geholpen met het bevestigen van de radiatorfolie. Nu mijn huis beter geïsoleerd is, merk ik dat het veel aangenamer voelt in huis. De koude lucht die ik soms door kieren voelde trekken, is er niet meer. En het mooie is dat ik, doordat de verwarming een graadje lager kan, hiermee ook nog eens bespaar op mijn energierekening." Let op: het subisidiebedrag kan eenmaal per adres worden aangevraagd.


Deelnemende winkels
Inwoners van de gemeenten kunnen bij verschillende winkels materiaal aanschaffen. Almeloërs kunnen terecht bij AL Verlichting (Ootmarsumsestraat 165), Gamma (Woonboulevard 14), Jalink Verlichting (Sniederhof 50), Plentyparts (Bornerbroeksestraat 69), Praxis (Woonboulevard 16) en Van Buuren (Ootmarsumsestraat 444). Om te weten welke producten in aanmerking komen en hoe de teruggave in zijn werk gaat, kijk je op www.poenvoorgroen.nl. Uiteraard is het advies om er snel bij te zijn; acties zoals deze hebben een beperkt budget.