Afbeelding
Foto:

Met snelle sokken de ATB route Wierden op

WIERDEN - Aan de populaire mountainbikeroute rondom Wierden wordt al jaren interlokaal in een stichting samengewerkt. Vrijwilligers van Ruiten Drie, FNK, WCT, Lions en Rotary werken aan onderhoud, uitbreidingen en het verbeteren om de tracks zo veilig mogelijk te houden.

In deze coronatijd is de route extra populair omdat diverse andere sporten nu niet mogelijk zijn. Om de werkzaamheden aan de route te bekostigen is, naast de bijdrage van Routenetwerken Twente, wat extra budget af en toe best welkom. Veel fietsers willen best wel als vrijwilliger meehelpen, maar vaak ontbreekt de tijd vanwege werk en gezin. Stichting ATB Route Wierden heeft nu een sponsoractie gestart waarbij de fietsers de route kunnen sponsoren en dit laten zien tijdens het beoefenen van hun fietssport. In samenwerking met snellesokken.nl is een unieke kwaliteitssok ontwikkeld met het logo van de route. Deze snelle sokken zijn ontwikkeld door en voor fietsers, comfortabel, zakken niet af en hebben een perfecte fit. De sokken zijn verkrijgbaar voor 20 euro bij routesponsor Van Den Broeke tweewielers in Wierden die hiervoor belangeloos ruimte in zijn winkel beschikbaar stelt. Na aftrek van kosten komt 10 euro direct ten goede aan de route.


Mooie besteding
De stichting wil met de opbrengst van deze actie nieuw gereedschap en materialen aanschaffen om de route duurzaam te verbeteren. Daarnaast hoopt de stichting dat veel fietsers de sokken dragen op de diverse routes in de regio en zo laten zien dat ze de mooie routes waarderen en zich aan de MTB gedragscodes houden.

Foto: Dick Soupenberg
www.sportfoto.nl