Afbeelding
Foto:

Zet de fiets ook thuis op slot

ALMELO - De afgelopen tijd zijn er weer veel meldingen van fietsdiefstal in de regio. De politie signaleert helaas dat mensen nog vaak laks omgaan met de veiligheid in en om het huis, maar ook van hun kostbare fiets.

De afgelopen jaren werd al veel gedaan om fietsdiefstal te ontmoedigen; zoals camerabewaking in openbare stallingen, fietsgraveeracties en meer. Toch worden er ook nu nog regelmatig fietsen ontvreemd in de openbare ruimte en bij de mensen thuis.

Ontmoedig dieven
Het geheel voorkomen van fietsdiefstal is onmogelijk; een gemotiveerde dief met het juiste gereedschap komt immers door ieder slot. Toch is het gebruik van een goed slot en aanvullende ketting belangrijk om de fietsdief te ontmoedigen. Zet de fiets daarom altijd vast met een extra slot aan een solide object zoals een fietsenrek. Wanneer u de fiets thuis parkeert, zet deze dan het liefst in een goed afgesloten schuur voorzien van passend hang- en sluitwerk. Een fiets die los in de achtertuin staat is een makkelijk steelbaar object. Zorg verder voor een goede fietsverzekering en laat de fiets graveren/chippen. Wanneer de fiets dan onverhoopt toch gestolen zou worden is deze makkelijker herleidbaar.