Afbeelding
Foto:

Sloop van woningen in Ossenkoppelerhoek

ALMELO - Beter Wonen sloopt 12 woningen in de wijk Ossenkoppelerhoek. De voorbereidende werkzaamheden, die onder andere bestaan uit een grondige asbestsanering, zijn vorige week gestart en zijn inmiddels in volle gang.

De woningen worden gesloopt, omdat de woningen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Als de sloopwerkzaamheden volgens plan verlopen, is de sloop van de woningen eind 2020 afgerond.

Vier straten
De woningen die gesloopt worden zijn gelegen aan de Van Ostadestraat (37, 39, 41), Gerard Terborchstraat (31, 33, 35), Frans van Mierisstraat (33, 35, 37) en Jan Vermeerstraat (17, 19, 21). Aangezien deze woningen al leegstaan, heeft Beter Wonen besloten om de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop te starten. Na de grondige asbestsanering worden de woningen gesloopt door Aannemer Bramer en worden de locaties ingezaaid met gras.


Nieuwbouw
Op de locatie Frans Halsstraat en het grasveld daarachter gaat Beter Wonen 16 duurzame eengezinswoningen bouwen voor de sociale huur. De plannen voor dit project worden op dit moment ontwikkeld. Zo wordt er met de gemeente gesproken over de exacte locatie van de nieuwe woningen op het grasveld. Wanneer er meer duidelijkheid is over de plannen, worden buurtbewoners geïnformeerd.