Afbeelding
Foto:

Een veilig thuis voor kinderen

TWENTE - De Week van de Pleegzorg startte 28 oktober en deze loopt nog tot en met 4 november. In deze week vraagt Jarabee aandacht voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Aandacht voor een veilig thuis is nog nooit zo belangrijk geweest.

Niet verwonderlijk dat juist nu in coronatijd die aandacht harder nodig is dan ooit. Want er zijn meer mensen nodig om een kind zo thuis mogelijk te laten opgroeien. Jarabee doet een oproep aan mensen om vooral nĂș hun hart en huis open te stellen.


Tekort aan pleegouders
Momenteel bieden 611 pleeggezinnen in Twente pleegzorg aan 710 kinderen. Jarabee kijkt met bewondering naar de daadkracht en het doorzettingsvermogen van deze pleegouders. Dankzij hun aandacht, ondersteuning en geduld kan het kind zijn wie hij of zij is. Helaas zijn er nog veel kinderen die wachten op een plek in een pleeggezin. Het is belangrijk dat er een match is tussen pleegkind en pleegouder. Dit is een cruciaal element voor duurzame opvang. Met meer beschikbare pleegouders kan de beste plek voor een kind gevonden worden.


De verhalen
In het Twentse pleegzorg magazine staan de bijzondere, mooie en soms heftige verhalen van Twentse pleegouders. In iedere Twentse gemeente staat een pleeggezin centraal. Het magazine is te lezen op magazine.jarabee.nl/pleegouders-in-twente#!/cover Weten of pleegzorg in jouw situatie past? Kijk op de website www.jarabee.nl/pleegouders/pleegouder-worden.