Afbeelding
Foto:

Cultuurfonds steunt 39 projecten

TWENTE - Slechts 39 projecten in Overijssel krijgen in het derde kwartaal van 2020 een bedrag toegekend vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal werd een bedrag van 110.830 euro toegekend aan de projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Overijssel.

Normaal gesproken ontvangt het fonds veel meer aanvragen, maar nu de cultuursector het zo zwaar heeft door de coronamaatregelen waren het er veel minder. Het fonds roept op om vooral de aanvragen voor kleine en grote projecten in te blijven dienen.


Enschede
In Enschede ontvangt onder andere Stichting Concordia Kunst & Cultuur uit Enschede een bijdrage van 2.500 euro voor het Kunstproject ‘IK ben IK’ / superrrkunstkids'. Dit is een beeldend kunstproject waarin kinderen in de leeftijd van vier tot ongeveer twaalf jaar actief deelnemen aan kunst door ze enerzijds te betrekken bij het opzetten van een expositie en anderzijds kunstwerken te ervaren in hun bezoek.


Hengelo
Stichting Poppodium Twente ontvangt 5.000 euro voor de aankoop van apparatuur voor het project Studio15 Talenthouse. Begin 2021 start Metropool Poppodium Twente onder de noemer 'Studio15', (educatieve) projecten voor jonge beginnende bands en amateurmusici/-dansers in samenwerking met professionals.


Rijssen-Holten
In de gemeente Rijssen kan Stichting Rijssens Musea rekenen op een bijdrage van 2.500 euro voor hun webportal en Vereniging van Holtense Beeldende Kunstenaarst ontvangt 1.150 euro voor hun website.


Almelo
Er zijn twee projecten in Almelo die een bijdrage ontvangen. Stichting Almelo Events ontvangt 1.000 euro voor het straattheater tijdens manifestatie Almelo op 't Rabat en de Joseph Wresinski Cultuur Stichting ontvangt eveneens 1.000 euro voor de uitvoering 'Zie de mens'.


Rossum
Aan de Stichting Maatschappelijk Welzijn Rossum is een bedrag van 2.500 euro toegekend voor de herbestemming van Raam Jan Schoenaker weer in het licht.


Haaksbergen
Voor kunstwerk Winter Trein Festijn kan Stichting Museum Buurtspoorweg rekenen op een bedrag van 5.000 euro.


Hellendoorn
Stichting Cultuurnetwerk Gemeente Hellendoorn mag rekenen op een bijdrage van 2.500 euro voor muziektheaterproductie Winterwende 2020.


Hof van Twente
Ook voor de theaterwandeling Heimland is een bedrag van 4.000 euro toegekend aan de Stichting Kunsten Op Straat.