Afbeelding
Foto:

Twents duo genomineerd voor landelijke award

ALMELO/TUBBERGEN - Maurice Grobben (29) en Tobias Horst (14) van Radio Scout Twente dingen mee naar de Special Media Awards 2020, een prijs voor mediamakers met een verstandelijke beperking.

Maurice Grobben, 29 jaar uit Tubbergen, en Tobias Horst, 14 jaar uit Almelo, leerden elkaar ruim een jaar geleden kennen tijdens een opkomst van scoutingvereniging De Blauwe Reigers in Almelo (een scouting vereniging voor kinderen en jongeren met een beperking). Maurice is daar al jaren kind aan huis, Tobias kwam voor de eerste keer meedraaien. Al gauw blijkt dat ze een gezamenlijke hobby hebben, namelijk radio maken en plaatjes draaien. Maurice heeft zijn eigen radiostudiootje van waaruit hij uitzendingen doet onder de naam van Radio Scout Tubbergen en Tobias maakt uitzendingen onder de naam Radio Scout Almelo. Beide heren besluiten hun krachten te bundelen en zo ontstaat uit deze gezamenlijke hobby op 20 december 2019 uiteindelijk Radio Scout Twente.


Dagelijkse uitzending
De twee zenden dagelijks tweemaal uit via hun eigen YouTube-kanaal, in de ochtend en in de avond. Naast hun vaste uitzendingen verzorgt het tweetal ook regelmatig themaprogramma’s onder andere tijdens de carnavalsperiode, kerstperiode en Halloween. Soms ieder vanuit hun eigen studiootje maar soms komen ze ook gezellig bij elkaar om gezamenlijk een uitzending te maken. Maurice en Tobias hebben beiden PDD-nos en een (licht) verstandelijke beperking. “Radio maken is hun hobby. Ze doen het met veel plezier en enthousiasme”.


Inzending
Van 1 september tot en met 1 oktober konden mediamakers met een verstandelijke beperking hun werk inzenden. De begeleider van Maurice trok de stoute schoenen aan en stuurde een filmpje op van een uitzending gemaakt vanuit de studio van Maurice. Uit 109 inzendingen werden de 30 genomineerden gekozen. Het dj-duo, beschouwt de nominatie als een hele eer. "We zijn genomineerd in de categorie Beste Radio Station. We hopen dat zoveel mogelijk mensen luisteren. Lekker ontspannen naar onze liedjes”, zegt Tobias. Een vakjury gaat de winnaars bepalen en de categoriewinnaars worden 10 november bekendgemaakt tijdens een online uitzending van 19.00 tot 20.00 uur via de website special-media-awards.nl. De Vakjury bestaat uit, Teun Peter (Media Maker), Sander Pat (Youtuber), Kirsten Jassies (Instagram specialist), Eelco Kingma (Mediadeskundige), Kars de Hollander (Mediamaker) en Gwen van Poorten (Presentatrice).