Afbeelding
Foto:

Veilig en gezond blijven fietsen met 'Het Nieuwe Fietsen'

ALMELO - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (65+) van de gemeente Almelo in samenwerking met Fysio Almelo de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’.

Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer is drukker geworden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je op de fiets veilig voelt en nog heel lang kunt blijven fietsen? In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen' delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN tips en adviezen hoe je veilig en gezond kunt blijven fietsen. Aansluitend vindt er een voorlichting plaats van een fysiotherapeut en ergotherapeut van Fysio Almelo over valpreventie.


Onderwerpen
Aan de hand van informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan bod. Hoe ga ik om met anderen op het fietspad? Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? Hoe zorg ik dat ik in conditie ben en blijf om goed te fietsen? Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike? Hoe voorkom ik dat ik dat met fiets val?


Praktische informatie
De workshop vindt plaats op vrijdag 20 november van 09.30 tot 12.30 uur in De Hagedoorn, Wilgenstraat 11, 7605 EG Almelo. Inwoners uit Almelo die geïnteresseerd zijn in de opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door naar steunpuntoost@vvn.nl een e-mail te sturen.