Afbeelding

Statiegeldactie COOP Wierden voor plaatselijke Zonnebloem

WIERDEN - Het laatste kwartaal van 2020, de maanden oktober tot en met december, staat de statiegeldactie bij COOP Wierden aan de Hexelseweg in het teken van de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem.

Als u lege flessen inlevert kunt u ervoor kiezen om dit te doneren aan de Zonnebloem. En waarom zou u dat doen? Omdat de Zonnebloem in Wierden een zeer actieve club vrijwilligers is die een steentje bijdraagt om mensen met een lichamelijke beperking afleiding te bieden. Afleiding in de zin van bezoekjes, telefoontjes, wandelingen. Maar ook organiseert de Zonnebloem Wierden gezellige middagen rondom bijvoorbeeld Kerstmis, Pasen en Sinterklaas. En de dagjes uit naar een dierentuin, tuincentrum, musea. Natuurlijk heeft ook de Zonnebloem 'last' van de beperkingen door het coronavirus. Maar juist nu is het zo belangrijk dat er contact blijft met mensen die het zo nodig hebben.


Eén op één
Het afgelopen jaar is begonnen met één-op-één activiteiten. Gasten gingen samen met hun vaste vrijwilliger iets ondernemen. Velen gingen lunchen, bezochten zandsculpturen of pikten een terrasje. Dat kon binnen de beperkingen die er waren. Zo was het zelfs mogelijk om een dagtocht te organiseren rondom 'de Beentjes van St. Hildegard', de film van Herman Finkers. Op het moment is het even moeilijker om iets te organiseren maar zo gauw het kan, worden weer activiteiten georganiseerd. En daar hangt een prijskaartje aan. De opbrengst van de statiegeldactie van COOP Wierden wordt onder andere gebruikt om de gast en de vrijwilliger tegemoet te komen in de kosten van activiteiten. En weet u wat zo mooi is; COOP verdubbelt het bij elkaar gespaarde bedrag!

Steun de Zonnebloem en doneer uw statiegeld!