Afbeelding
Foto:

Kampioenenregen bij Achilles

ALMELO - Het is herfst en het heeft al vaak en veel geregend. Ook bij Achilles was het een natte boel, maar het waren niet alleen regendruppels die vielen. Het regende namelijk ook kampioenen bij de Almelose korfbalvereniging!

CKV Achilles B1 was zaterdag 3 oktober de eerste die de kampioensvlag mocht hijsen. Zij versloegen de laatst overgebleven concurrent TOP B1 met 7-6. In een spannende wedstrijd werd de overwinning pas in de laatste minuten veiliggesteld.


Midweekteam
Daarna was het de beurt aan het midweekteam van Achilles. Zij versloegen woensdag 7 oktober Ons Clubje met 14-7. Door deze overwinning en door de nederlaag van concurrent NKC’51 is het team niet meer te achterhalen.


Achilles D1
Een dag later was het opnieuw raak. Achilles D1 versloeg concurrent en stadsgenoot AKC D1 met 9-7. Net als bij Achilles B1 was ook deze wedstrijd tot het laatste moment spannend, maar uiteindelijk was Achilles D1 net wat sterker dan AKC en daarmee kon de kampioensvlag ook voor Achilles D1 in top.


Plezier
Voorzitter van de jeugdcommissie Kevin Wanschers: ‘Kampioensfeestjes zitten er op dit moment niet in, maar wij zijn blij met de prestaties van de jeugd. Achilles Scoort met plezier is onze lijfspreuk’. Kampioen worden is geen doelstelling op zich, maar kan wel een bijdrage leveren aan het hebben van plezier. En die feestjes vieren we wel als het weer kan.’


Zaalcompetitie
Volgende week kan ook Achilles C1 kampioen worden. Het eerste deel van het veldseizoen zit er dan alweer op. De zaalcompetitie lonkt, al zijn er vanwege alle coronamaatregelen nog veel onzekerheden over het trainen en het spelen van wedstrijden.