Afbeelding
Foto:

Beter Wonen deelt ruim 250 planten uit

ALMELO - Huurders van Beter Wonen ontvingen afgelopen week gratis planten. In het kader van de Week van het Huren werden deze uitgedeeld om voortuinen te vergroenen.

Medewerkers van Beter Wonen bezochten drie Almelose wijken en boden huurders een vlinderstruik aan. Huurders in de wijken Windmolenbroek, De Riet en Nieuwstraatkwartier reageerden enthousiast op deze actie. In totaal zijn ruim 250 vlinderstruiken uitgedeeld. Hiermee is meer bewustwording gecreëerd rondom het thema vergroenen.


Bakfietsen en struiken
Tijdens de Week van het Huren (5 – 10 oktober) trokken medewerkers van Beter Wonen op bakfietsen de wijk in om vergroenen onder de aandacht te brengen. Het motto was: minder stenen, meer groen. Huurders kregen een kleurige vlinderstruik aangeboden om hun (voor)tuin te vergroenen. Kinderen kregen bloembollen, zodat zij hun eigen bloem kunnen laten groeien. Huurders reageerden enthousiast op deze actie. In sommige gevallen werd direct een tegel uit de voortuin vervangen door een vlinderstruik. Vergroening is een relevant thema, omdat veel tuinen nauwelijks planten of bloemen bevatten. Versteende tuinen zijn niet alleen slecht voor de waterafvoer, maar zorgen ook voor hittestress. Verder bevordert vergroening de leefbaarheid en biodiversiteit in wijken. Met deze gedachte heeft Beter Wonen de actie tijdensde Week van het Huren opgezet. Hierbij werd onder andere samengewerkt met Avedan en het Zone.college. Naast het uitdelen van vlinderstruiken en bloembollen in drie Almelose wijken, konden alle huurders van Beter Wonen meedoen aan een prijsvraag.