Afbeelding
Foto: Eddy Blenke

Korenmolen De Hoop grijpt naast Molenprijs 2020

ALMELO - Ondanks de steun van velen in Almelo en omstreken en de inzet van de vrijwilligers is het de Almelose Korenmolen De Hoop niet gelukt om de meeste stemmen binnen te halen voor de Molenprijs en daarmee de hoofdprijs van 75.000 euro te winnen.

Wel ontvangt de molen 1 euro voor elke uitgebrachte stem - in totaal 6.416 euro. Korenmolen De Hoop was samen met drie andere molens genomineerd voor de Molenprijs 2020. Tijdens de stemperiode van 9 tot en met 30 september 2020 heeft elke molen geprobeerd om zoveel mogelijk stemmen in de wacht te slepen. Van de in totaal 38.181 stemmen kreeg Korenmolen de Hoop 6.416 stemmen en eindigde daarmee op de derde plaats. De winnaar, Molen Ceres uit Bovenkarspel, kreeg 17.164 stemmen.


Mooie steun
Mede dankzij de inzet van de vrijwilligers, de zichtbaarheid op social media en vele andere activiteiten hebben heel veel mensen hun stem uitgebracht op de Almelose molen. Het bestuur is blij met alle support; niet alleen van de vele stemmers, maar ook het enthousiasme waarmee de burgemeester en de gemeente, de regionale media, Almelo Promotie en vele anderen hun hulp hebben aangeboden was hartverwarmend, zo laten zij weten.


Goede besteding
Met de prijs van 6.416 euro kan de bouw van de Molenschuur worden voortgezet. Het bestuur is van plan om door middel van fondsenwerving het resterende bedrag voor het project rond te krijgen. Zij zal de komende tijd iedereen op de hoogte houden van de voortgang en het vervolg. Hans van den Elst, voorzitter van de stichting: "Het is jammer dat we de hoofdprijs niet hebben kunnen winnen maar de ondersteuning van zoveel mensen was hartverwarmend; wij danken iedereen daarvoor. De bouw van onze Molenschuur met extra ruimte en betere faciliteiten voor molenaars, leerlingen, vrijwilligers en bezoekers zal ook zonder de hoofdprijs worden voortgezet. Met het gewonnen bedrag gaan we nog meer mensen kennis laten maken met het vak van molenaar en de activiteiten en historie van onze mooie molen. Hiermee geven wij het oude ambacht door aan ons nageslacht en vloeit het gewonnen bedrag indirect terug naar de gemeenschap".