Afbeelding
Foto:

Ontheffing voor Hof 88

ALMELO – Theater Hof 88 in Almelo heeft van de Veiligheidsregio Twente alsnog een ontheffing ontvangen om meer dan het maximum aantal van 30 bezoekers te ontvangen in haar beide zalen. In eerste instantie kreeg Theater Hof 88 geen ontheffing van de Veiligheidsregio Twente. Na verder onderzoek bleek dat Theater Hof 88 naast het voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden tevens van groot cultureel belang is voor de regio Twente.

Maandag 28 september heeft de regering tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd. Een van deze maatregelen was dat binnenlocaties niet meer dan 30 mensen mogen ontvangen. Hierbij werd aangegeven dat de Veiligheidsregio een ontheffing kon afgeven voor organisaties met een groot cultureel belang. Ook Theater Hof 88 heeft direct een aanvraag ingediend voor een dergelijke ontheffing. Helaas voor hen werd deze niet direct afgegeven.

Toch ontheffing
Na intensief overleg met de Veiligheidsregio Twente is gebleken dat Theater Hof 88 toch in aanmerking komt voor een ontheffing. Theater Hof 88 voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen en is daarnaast van groot cultureel belang voor de regio Twente. De ontheffing werd afgelopen week afgegeven door de Veiligheidsregio Twente voor de Herman Finkers Zaal en de Kapelzaal van Theater Hof 88. Door dit besluit kan Theater Hof 88 vanaf heden weer maximaal 60 bezoekers ontvangen in beide zalen, allen natuurlijk op de veilige afstand van anderhalf meter.

Grote uitdaging
Voor theaters en anderen met een podium is het kunnen ontvangen van meer gasten erg belangrijk om ook in deze crisisperiode toch nog operationeel te kunnen blijven. In het begin moesten veel voorzieningen geheel dicht, maar nu probeert de overheid wat meer de balans te kunnen vinden tussen de diverse belangen. Veel theaters werden creatief om toch meer mensen weer te kunnen laten genieten, zoals het organiseren van meerdere identieke voorstellingen. Daarnaast kwam de overheid zelf met een breed steunpakket om culturele voorzieningen te ondersteunen in deze moeilijke periode.