Afbeelding
Foto:

Twente hoopt op gezellige maar veilige herfstvakantie

TWENTE - We zitten momenteel midden in de herfstvakantie. Deze week heeft onze regio vakantie, komende week de twee overige regio's. Net als alle andere dingen, verloopt ook de vakantie anders dan gebruikelijk in de coronacrisis.

Dit jaar vieren veel meer mensen vakantie dichter bij huis. Dit was in de zomervakantie ook al merkbaar; vakanties buiten de landsgrenzen waren even niet mogelijk waardoor meer mensen vertier zochten in eigen land. Met name vakantiehuisjes waren en zijn populair, maar ook kamperen was later in de zomervakantie weer mogelijk.


Overijssel populair
De afgelopen jaren was Overijssel al steeds populairder voor binnenlandse vakanties en voor toeristen die vanuit het buitenland kwamen. Ook deze herfstvakantie plukt onze regio hier de vruchten van. Zo onderzocht vakantiehuisjes-boeker Belvilla de boekingen voor deze vakantie. Hieruit blijkt dat Overijssel de populairste bestemming is, gevolgd door Gelderland en Noord-Brabant. Het bedrijf zag 63 procent meer boekingen voor deze vakantie dan in dezelfde periode vorig jaar. Met ongetwijfeld deze week óók weer een boekingspiek, aangezien de andere regio's waarschijnlijk ook last-minute besluiten om op vakantie te gaan.


Wel veilig
De Veiligheidsregio Twente en gemeenten zoals Wierden hameren er wel op om ook in de vakantie rekening te houden met de RIVM-adviezen. Beperk bijvoorbeeld het aantal uitstapjes, reserveer waar nodig een tijdvak, neem mondkapjes mee en gebruik deze, reis zo min mogelijk en denk aan de basisregels voor afstand houden en handen wassen.