Afbeelding
Foto:

Opfriscursus voor ouderen

ALMELO - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert in november een tweetal opfriscursussen voor Almeloërs van 65 jaar en ouder.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoermiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. De cursussen worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel. Senioren zijn ervaren verkeersdeelnemers, maar ook extra kwetsbaar. Wanneer zij betrokken raken bij een ongeval, is het letsel vaak ernstiger dan bij een jonger persoon. In twee interactieve bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.


Cursusdata
De cursussen zijn op maandag 9 en 16 november van 10.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum De Schelf, Binnenhof 51, 7608 KH Almelo. En op maandag 23 en 30 november van 10.00 tot 12.00 uur in MFA Centrum 't Dok, Sumatraplein 1, 7607 WC Almelo. U wordt op beide dagen verwacht.


Praktische informatie
De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust een familielid of kennis mee. In verband met COVID-19 is het dit jaar niet mogelijk om deel te nemen aan een individuele praktijkrit. Deze worden weer georganiseerd vanaf januari 2021.


Aanmelden
Aanmelden doet u via: www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Almelo De Schelf of Almelo 't Dok. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en of u wilt deelnemen aan de praktijkrit. Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144.