Afbeelding
Foto:

Almelo heeft de kleurrijkste sporthal van Nederland!

ALMELO - Het zal passanten ongetwijfeld opgevallen zijn: de IISPA-sporthal staat deze week in bijzondere verlichting. De hal wordt deze hele week aangelicht in de kleuren van de regenboog. Dit in het kader van de Coming Out Week.

Maandag gaf Sander ten Tusscher, medewerker Sport en Evenementen bij Sportbedrijf Almelo, met een druk op de knop om 20.00 uur het startschot voor de bijzondere verlichtingsactie. Deze hele week is er speciale aandacht voor het thema van LHBTI+-acceptatie binnen de Almelose sportwereld. Helaas zijn er nog steeds sporters die niet uit durven te komen voor hun geaardheid; acceptatie is jammer genoeg niet altijd vanzelfsprekend.


Coming Out Week
Sportbedrijf Almelo riep deze hele week uit tot Coming Out Week, met als slogan ‘A’j oezelf moar bint’. Tijdens deze campagne vinden er verschillende activiteiten plaats met als doel om het thema LHBTI+ in de sport zichtbaar en bespreekbaar te maken. Veel sportverenigingen hebben een gratis regenboogvlag en aanvoerdersbanden opgehaald, Speelgoedbank Twente organiseert in het hartje van Almelo een Stoepkrijtmiddag en de Almelose sportlocaties worden voorzien van posters en flyers. Helaas zijn in verband met de corona-maatregelen enkele workshops en bijeenkomsten tot nader order uitgesteld.