Afbeelding
Foto:

Speelgoedbank Twente in Almelo bestaat 5 jaar

ALMELO - De Speelgoedbank Twente in Almelo bestaat 5 jaar. Dit zou aanvankelijk deze donderdag gevierd worden. Maar helaas, als uitvloeisel van het toegenomen aantal coronabesmettingen werd afgelopen week besloten om dit af te gelasten.

Maar, hoewel fysieke bijeenkomsten nu even niet mogelijk zijn, wil de Speelgoedbank Twente wel nog even stilstaan bij het jubileum. Dit met de hoop om meer mensen te vertellen over het belangrijke werk dat zij doen én het grote belang van donateurs en sponsoren om dit mogelijk te maken.


Achtergrond
De Speelgoedbank Twente is gevestigd in Almelo maar werkt door heel Twente. Zij geven speelgoed weg aan kinderen uit minimagezinnen, waar geld voor speelgoed lang niet altijd haalbaar is. Het is één van de vele ondersteunende voorzieningen die er zijn om ervoor te zorgen dat deze kinderen zo fijn mogelijk op kunnen groeien met alle leuke dingen die leeftijdsgenootjes mee mogen maken. De Speelgoedbank Twente biedt in de crisistijd spelletjes en puzzels aan om uit te lenen, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen die wel wat afleiding kunnen gebruiken. De Speelgoedbank Twente is vrij toegankelijk; men heeft geen verwijzing nodig om er gebruik van te kunnen maken. Het is daarom een heel laagdrempelige voorziening. Ook ouders van buiten Almelo zijn welkom om naar Almelo te komen en de Speelgoedbank te bezoeken. Dit is nu alleen op afspraak; bel met 06 – 87 23 21 56 of kijk hiervoor op www.speelgoedbank-almelo.nl


Toch iets vieren
Om stil te staan bij het jubileum wordt onder meer een postzegelactie gehouden, roepen zij kinderen op om tekeningen te maken en er worden donateurs-tegels aangeboden. Voor 25 euro per jaar kan men een tegel kopen met logo die dan op de donateursmuur bij de Speelgoedbank geplaatst zal worden. Uiteraard zijn ook eenmalige donaties van harte welkom; de Speelgoedbank Twente heeft een ANBI-status en is volledig afhankelijk van donaties.