Afbeelding

Geen Carnaval in Wierden komend jaar

WIERDEN - Op dinsdag 15 september was het tijd voor de jaarvergadering van de leden van carnavalsvereniging De Tolmennekes uit Wierden. Vooraf aanmelden was verplicht zodat er rekening kon worden gehouden met de 1,5 meter afstand tussen de leden. 45 leden en het voltallige bestuur zaten die avond om 20.30 uur in de grote zaal van Residentie Het Anker aan de Wilhelminastraat.

Door uitbater Nico Griffioen was de zaal keurig ingericht met stoelen op ruime afstand van elkaar en per twee personen een tafel ertussen. Met afstand, maar toch gezellig. Het is mogelijk! Het was fijn om elkaar weer te zien ook al moesten de leden blijven zitten.


Geen activiteiten
De uitkomst van deze jaarvergadering is dat er dit jaar geen carnavalsactiviteiten worden ontplooid door De Tolmennekes. Er is geen nieuwe prins gekozen, er wordt niet aan een wagen gewerkt en de diverse commissies zijn niet bezig met het organiseren van de verschillende feesten. Uiteraard vinden de leden van de vereniging dit niet leuk, en dan drukken zij zich nog zacht uit. Maar de beslissing is unaniem genomen. Zolang de 1,5 meter regel bestaat, is carnaval vieren onmogelijk. Van tevoren kan je nog zulke goede voornemens hebben... als het gezellig is, kom je toch van je stoel af en gaat die polonaise zeker weten gelopen worden. De huidige hoogheden, Prins François, Prinses Joyce, Adjudant Marcel en Hoflady Anouk, blijven een jaar langer hoogheden. "En wat zou het toch geweldig zijn als eind januari duidelijk wordt dat er toch een carnavalsfeest georganiseerd kan worden half februari! Maar dat kan alleen als corona verslagen is. We hopen het allemaal en zullen ook zeker in actie komen zodra het kan. Die belofte doen De Tolmennekes aan alle carnavalliefhebbers. De commissies blijven contact houden met elkaar en her en der zijn al ideeën opgeworpen. We weten niet wat de toekomst ons gaat brengen, maar een ieders gezondheid staat voorop. Ook bij De Tolmennekes!", aldus de vereniging.


Veel afgelast
Ook in de meeste andere gemeenten zijn inmiddels de carnavalsactiviteiten afgelast. Er is simpelweg te veel onzekerheid over de situatie rond het carnaval volgend jaar. Bovendien neemt een goede organisatie maanden in beslag, wat door de crisis eveneens een stuk lastiger is geworden.