Tiny Forest in Almelo geopend door IVN

ALMELO - Afgelopen week is het nieuwe Tiny Forest in de wijk Sluitersveld officieel geopend. Dit liet door de crisis even op zich wachten. Inmiddels beginnen de eerste bomen in dit miniatuurbos al lekker te groeien.

In maart is het mini-bos aangeplant. Vorige week onthulde wethouder Alex Langjus samen met kinderen van basisschool het Letterveld het naambord voor het Tiny Forest. Het Tiny Forest is een initiatief van het Instituut voor Natuureducatie IVN om de biodiversiteit binnen steden te vergroten. Basisschool het Letterveld werd bij het initiatief betrokken omdat deze school graag actief is in de buurt. Het bos is ongeveer 200 vierkante meter groot. Er staan snel groeiende bomen in. Die vormen niet alleen een fijne oase voor dierenleven, maar bieden ook verkoeling en schaduw aan mensen en een mooie ontmoetingsplek voor de wijk.


Lessen
Het Letterveld heeft inmiddels al buiten, in het bos, lessen gegeven. Dit onderwijs sluit mooi aan bij de projectweken die het IKC de afgelopen jaren heeft gehouden. Deze zijn gericht op de natuur - water, bomen en planten- zodat kinderen spelenderwijs veel over de natuur leren. Ook de buurt is betrokken en iedereen kan gebruik maken van dit extra stukje waardevolle natuur in de stad. De afgelopen jaren zijn er in heel Twente diverse Tiny Forests aangeplant. De ervaring leert dat veel kinderen namelijk niet veel blootstelling hebben aan echte natuur; ze weten er vaak heel weinig van af. En onbekend maakt onbemind, zo is de gedachte. Kijk voor meer informatie op: www.ivn.nl/tinyforest/over-tiny-forestr