Afbeelding
Foto:

Repair Café Almelo weer van start op nieuwe locatie

ALMELO - Het Repair Café Almelo hervat weer de activiteiten. Deze vrijdag 2 oktober is de eerste reparatie-middag van 12.30 tot 15.30 uur. Het Repair Café zit vanaf nu ook op een nieuwe locatie in de Hagedoornschool aan de Wilgenstraat 11 in de wijk Nieuwstraatkwartier.

In de vier mooie jaren in het Klussenhuis is Repair Café Almelo uitgegroeid tot een begrip in Almelo. Elk jaar zijn er honderden reparaties verricht. Goed voor de Almeloër die repareren belangrijk vindt en niet meteen voor ‘nieuw kopen’ wil gaan. Goed dus voor de duurzaamheid en een groene toekomst van Nederland. Ook goed voor de inwoners van Almelo die moeten leven van een kleine beurs.


Groot gemis
De afgelopen maanden lagen de reparatiewerkzaamheden stil als gevolg van de lopende crisis. Dit was een groot gemis; niet alleen voor de mensen die spullen inbrengen, maar ook juist voor de vrijwilligers die hier aan de slag zijn om deze te repareren. Zij misten immers toch de vele leuke contacten en gesprekken met de bezoekers.


Corona
De Hagedoornschool maakt een Repair Café mogelijk waar veilig gewerkt kan worden. De grote hal is ruim en kan goed geventileerd worden. De reparateurs kunnen op een veilige manier aan de slag. De bezoekers moeten zich houden aan de regels die bij de ingang worden uitgelegd. Handen ontsmetten. Binnen met mondkapje. Heb je zelf geen mondkapje bij je, dan krijg je er een van de organisatie. Er is een looprichting. Er zijn wachtplekken. Alles uitgaande van de anderhalve meter. Hebt u klachten, blijf thuis.


Kom langs
Het Repair Café Almelo ziet u graag in de Hagedoornschool. Parkeren met fiets of auto op het schoolplein. Kom met uw reparaties naar het Repair Café. Dit is in principe om de twee weken geopend. Kijk voor de meest actuele informatie over toekomstige data op: www.repaircafealmelo.nl of op Facebook, 'repaircafealmelo'. Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. U kunt slechts 1 apparaat ter reparatie aanbieden.