Afbeelding
Foto:

Nog meer deelnemende clubs Actief Betrokken Club

ALMELO – Sportbedrijf Almelo breidt haar succesvolle project Actief Betrokken Club met ingang van seizoen 2020-2021 uit naar 9 ABC-verenigingen. Nieuw dit jaar is atletiekvereniging SISU, zo meldde het Sportbedrijf tijdens de ABC barbecue van donderdag 17 september. Bestuurslid van SISU Bert Beerling: “Wij willen met behulp van ABC meer betekenen voor ouderen in onze wijk, het zou mooi zijn als we ook deze doelgroep op ons sportcomplex aan het bewegen krijgen."

Actief Betrokken Clubs zijn Almelose sportverenigingen die met behulp van maatschappelijke projecten en ondersteuning van Sportbedrijf Almelo de sportieve, sociale en educatieve spil in de eigen wijk of dorp vormen. Voetbalverenigingen PH en Oranje Nassau zijn hier al vanaf het begin in 2014 bij betrokken. Inmiddels zijn er verschillende verenigingen aangehaakt, te weten: CKV Achilles, ASV’57, ATV De Molenhoek, Recreatiesport Almelo en RKSV Bornerbroek. Rugbyvereniging The Big Bulls heeft aangegeven zonder ondersteuning van Sportbedrijf Almelo verder te gaan met maatschappelijke initiatieven. Femke Keupink, coördinator Team Sportzaken van Sportbedrijf Almelo: “Er zijn in de loop der jaren veel samenwerkingen opgezet met verschillende organisaties uit onder meer educatie, welzijn en zorg. Om een aantal voorbeelden te noemen: de sportieve BSO bij Oranje Nassau, Elke Stap Telt bij ASV’57 en ATV De Molenhoek, Play en Hap bij PH en de Harde Leerschool bij The Big Bulls. Daarnaast ondersteunen wij de verenigingen ook met interne zaken. Zo zijn we met Recreatiesport Almelo druk bezig met het verbeteren van de organisatiestructuur.”

Samenwerken
De Actief Betrokken Clubs openen letterlijk en figuurlijk de deuren voor nieuwe initiatieven. De verenigingen willen dan ook graag een oproep doen aan iedereen die samenwerkingskansen ziet. Keupink, namens de Actief Betrokken Clubs: “Zie jij mogelijkheden om op en met een sportvereniging een nieuw of bestaand project te ontplooien? Neem dan contact met ons op.”