Afbeelding
Foto:

Veel te beleven in Kinderboekenweek

ALMELO - Van 30 september tot en met 3 oktober is weer de Kinderboekenweek. Grotere activiteiten kunnen niet gehouden worden, maar de Bibliotheek Almelo pakt wel uit met een gezellig, kleinschalig programma dit jaar.

De Kinderboekenweek 2020 heeft als thema: geschiedenis. Bibliotheek Almelo duikt in de geschiedenis van het Schrift. We doorlopen de tijd via grotschilderingen, hiëroglyfen, boekdrukkunst en emoticons. Door de hele bibliotheek zijn paviljoens ingericht met verschillende tijdvakken. In ieder paviljoen kan je woorden verzamelen die samen een zin vormen. Loop door de hele bibliotheek en als je de zin hebt ingevuld ontvang je een leuke cadeau-tas met inhoud. Haal in de bibliotheek een wedstrijdtas en versier deze thuis met letters. Alles mag: plakken, verven, knippen, borduren, schrijven, stempelen enz. Wat jij mooi vindt. Lever je tas voor 31 oktober in en maak kans op een leuke prijs!


Activiteiten
Er zijn ook diverse leuke lezingen en workshops gepland, telkens in theaterzaal De Evenaar. Deelname aan de activiteiten kost elke keer 1 euro en kaartjes zijn te koop bij de informatiebalie. Op zaterdag 3 oktober is er van 11.00 tot 12.30 uur is er een lezing over dinosauriërs door Eric Mulder. Hij is paleontoloog en werkt in museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. Daarnaast is hij gastdocent aan de Universiteit Twente. Hij laat óók zien, hoe vogels hebben leren vliegen: met een verrassing! Zaterdag 3 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is beeldend kunstenaar Floris Stoffelsma te gast. Ook dit jaar gaat hij een creatieve workshop geven rondom het thema de geschiedenis van het schrift.


Meer te beleven
Zaterdag 10 oktober van 11.00 tot 12.30 uur is de workshop handletterling. In deze workshop leer je mooie letters schrijven. Hoe je een mooie tekst kunt maken op papier. Geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Afsluitend is er creatief met kunstenaar Rob Koenders; eveneens op 10 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Heel vroeger bestonden niet alle mooie kleuren die je nu kent van kleurpotloden en verf. De uitdaging is om met natuurlijke materialen te werken. Denk aan houtskool en kalk (krijt). Zwart / wit. Met deze materialen is het de bedoeling zelf een verhaal in een grot te vertellen door middel van een tekening. Materiaal is aanwezig, ook liggen er enkele voorbeelden van rotstekeningen maar je mag natuurlijk ook zelf een “moderne” aanvulling aan geven. Trek je schilderkleren aan want je kan vies worden.