Afbeelding
Foto:

Subsidieprogramma wordt verlengd

WIERDEN - De gemeente Wierden gaat twee jaar langer door met het Europese subsidieprogramma LEADER, dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Vanuit dit programma is er geld beschikbaar voor lokale initiatieven die de leefbaarheid op het platteland verbeteren. Plannen die voldoen aan de doelstellingen van LEADER kunnen ondersteuning krijgen. Het subsidiebedrag bestaat voor de helft uit Europees geld. De provincie Overijssel en de gemeente Wierden dragen ieder een kwart bij.


Verlengd
Het programma zou eind 2020 stoppen. Mede door de Brexit is er nog geen nieuw Europees programma ontwikkeld. LEADER wordt daarom twee jaar verlengd en de gemeente blijft graag meedoen. Wethouder Johan Coes licht het belang van de subsidie toe: “Een leefbaar platteland vinden wij erg belangrijk en hier zetten wij ons graag voor in. Er zijn in de gemeente Wierden ook al mooie initiatieven gerealiseerd met subsidie uit dit project, zoals de Reggewinkel die onlangs is geopend in een leegstaande boerderij op Vakantiepark Het Mölke”.

Informatie over het complete LEADER-gebied: www.www.leaderzuidwesttwente.nl