Kom d'r in heeft wekelijkse inloop en themabijeenkomsten

WIERDEN - 'Kom d’r in’ in het St. Jansgebouw aan de Kerkstraat 3 te Wierden is een plek voor mensen met beginnende geheugenproblemen. Ook de naasten zijn van harte welkom! Elke donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Naast de wekelijkse inloop, waar gezelligheid, ontmoeting, herkenning en erkenning voorop staat, is vanaf september om de paar weken een gevarieerd programma bedacht. Ook mantelzorgers waarvan de partner zorg ontvangt in een zorgorganisatie zijn van harte welkom! Voor hen is op 8 oktober een speciaal moment gepland.


Themabijeenkomsten
17 september staat de inloop in het St. Jansgebouw stil bij Wereld Alzheimer Dag. Rond 14.30 uur vertelt Lawrence Vrugteman, casemanager dementie, over het thema jong versus oud. Wat is het verschil om op jonge leeftijd of op oudere leeftijd geheugenproblemen te krijgen? Daarna is er nog volop gelegenheid om vragen te stellen en om onderling ervaringen uit te wisselen.

1 oktober komt een schaapsherder van Scheperij Salland vertellen over haar werkzaamheden. Wat houdt dat nu in, leven en werken in de natuur?

15 oktober zal Marjo Veldman, casemanager dementie, het thema ‘wat doe je als je vergeetachtig wordt?’ bespreken. Ook deze dag is er voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

5 november wordt er een documentaire getoond.


Afspraak
U bent op deze data van harte welkom. In verband met de maatregelen tegen corona wordt er wel op afspraak gewerkt. Heeft u interesse om te komen, graag even een belletje om zeker te zijn van een plekje. Tel. Marisca Hutten: 06-38071121 of Margret Overkamp: 06-49019784.